Ons traject

Wereldleider op het gebied van medische cosmetica en esthetische geneeskunde

1985

2022

WERKNEMERS 211

OFFICILE DEALERS 94

INTERNATIONALE VERKOOP 87%

ReiJAARLIJKSE HERINVESTERING IN O&O&I 40%

LANDEN 105

M2 FACILITEITEN IN BARCELONA 14.500

Sinds de oprichting zet het bedrijf zich in voor de ontwikkeling en commercialisering van producten van topkwaliteit, met wetenschappelijk bewezen resultaten.

De vooruitgang is gekoppeld aan een constante onderzoeksinspanning en samenwerking met ziekenhuizen, universiteiten en gerenommeerde specialisten in de sector, met wie het laboratorium samenwerkt om nieuwe behandelingen te onderzoeken.

Geschiedenis

1990 - 1999
Opbouw van een breder portefeuille en opening van de buitenlandse markt

Door een permanente samenwerking met de medische sector kan mesoestetic tal van innovatieve behandelingen ontwikkelen om andere esthetische problemen in verband met tekenen van veroudering en veranderingen aan het silhouet te bestrijden.

De resultaten en werkzaamheid van de geformuleerde producten zijn grensoverschrijdend en het bedrijf verkoopt zijn producten in meer dan 50 landen via distributeurs en gerenommeerde professionals in de esthetische geneeskunde.

2002
Leider in de behandeling van huidvlekken: cosmelan®

mesoestetic® wordt geconsolideerd als een wereldreferentie in de behandeling van hyperpigmentatie door een van zijn meest succesvolle producten te herformuleren met de lancering van cosmelan®.

2010
mesohyal®: peronaliseerbare anti-verouderingsoplossingen

Wereldwijde innovatie met het grootste assortiment injecteerbare medische hulpmiddelen met CE-markering bedoeld voor intradermale injecties voor cosmetische doeleinden.

Het laboratorium loopt voorop op het gebied van esthetische geneeskunde door een reeks producten te leveren waarmee verschillende problemen in verband met veroudering op een volledig geïndividualiseerde manier kunnen worden behandeld.

2011 - 2014
Nieuw hoofdkantoor met biotechnologie-eenheid en medische eenheid

De inhuldiging van de huidige faciliteiten van meer dan 8.500 m2 in 2011 vertegenwoordigt een duidelijk streven naar groei en uitmuntendheid.

Het nieuwe hoofdkantoor herbergt zijn productielijnen (cosmeceutica, voedingssupplementen, geneesmiddelen en injecteerbare gezondheidsproducten), een biotechnologie-eenheid en een medische eenheid voor observatiecontrole en -monitoring, waardoor het de mogelijkheid heeft om nog effectievere actieve principes te onderzoeken en in vitro en in vivo de nieuwste generatie producten die het vervaardigt.

Het bedrijf exporteert meer dan 85% van de omzet en zijn producten en behandelingen worden verkocht in meer dan 90 landen op vijf continenten.

2015
Eerste topisch geneesmiddel: anestopic®

Het laboratorium verkrijgt een fabricage- en handelsvergunning van het Spaanse Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten voor zijn eerste geneesmiddel.

Anestopic® is een plaatselijk verdovende crème om delen van het lichaam tijdelijk te verdoven voordat bepaalde dermatologische en esthetische procedures worden uitgevoerd.

2017
mesofiller®: nieuwste generatie vulproducten

Na vier jaar onderzoek en ontwikkeling presenteert mesoestetic® twee referenties van hoogwaardige verknoopte huidimplantaten van hyaluronzuur om rimpels te corrigeren en gezichtsvolumes te herstellen.

mesofiller global® en mesofiller® intense zijn perfect geïntegreerd in het brede medische aanbod van mesoestetic®, waardoor gecombineerde en gepersonaliseerde behandelingen kunnen worden uitgevoerd volgens de behoeften van elke patiënt.

2017
Genesis: het eerste apparaat met exclusieve SmartDrivity®-technologie

Met het doel om professionals de meest geavanceerde technologie en de meest effectieve behandelingen te blijven bieden, ontwikkelt mesoestetic® Genesis, de eerste medisch-esthetische apparatuur die SmartDrivity-technologie bevat.™. Dankzij de intelligente fusie van 4 technologieën, toegevoegd aan het farmacologische effect van de exclusieve producten, biedt Genesis een breed scala aan programma's die het mogelijk maken om 100% gepersonaliseerde behandelingen te creëren met een uitstekend niveau van therapeutische respons.

2018
Tweede medisch specialisme: melanoderm®

mesoestetic®, als specialist in de ontwikkeling van oplossingen voor depigmentatie, presenteert melanoderm®, een zeer effectieve specifieke medische behandeling die een therapeutisch alternatief vormt voor de behandeling van hyperpigmentatie van de huid.

melanoderm® vertegenwoordigt een verdere stap in het positioneren van het laboratorium als wereldleider op het gebied van depigmentatie en het blijven innoveren op medisch gebied om professionals zeer effectieve, veilige en tolerante behandelingen te bieden om maximale patiënttevredenheid te garanderen.

2018
Aankoop van nieuwe grond en uitbreiding van het hoofdkantoor

Na jaren van succes en bedrijfsgroei, en met de verwachting het huidige tempo te kunnen blijven handhaven, verwerft mesoestetic® het perceel naast zijn faciliteiten om zijn hoofdkantoor uit te breiden. Het nieuwe gebouw zal worden gebouwd om te voldoen aan de O&O&I-behoeften van het laboratorium en om de beste en meest complete training aan zijn partners en klanten te kunnen bieden.

2019
Investering in een nieuw intralogistiek centrum

mesoestetic® breidt opnieuw zijn hoofdkantoor uit met de aankoop van een magazijn van meer dan 3000m2, grenzend aan zijn faciliteiten in Viladecans. De ruimte zal een nieuw intralogistiek project huisvesten, ontworpen om de efficiëntie te verbeteren, waardoor de opslagactiviteiten van het bedrijf met 100% en picking met 35% zullen worden geoptimaliseerd.

Dit project maakt deel uit van het strategische plan van het laboratorium voor internationale expansie en groei om de markt de beste service en de meest innovatieve producten te blijven bieden.

2020
Nieuwe categorie: esthetische gynaecologie

mesoestetic® breidt zijn portfolio uit ten dienste van gynaeco-esthetiek met als doel om vooral vrouwen behandelingen aan te bieden voor de integrale verzorging van hun lichaam. Door het herstel van de genitale harmonie wil het laboratorium bijdragen aan de verbetering van de seksuele gezondheid van vrouwen, wat een positieve invloed heeft op hun zelfrespect en kwaliteit van leven.
Als antwoord op een reële marktbehoefte en ontwikkeld in samenwerking met wereldleiders op dit gebied, presenteert mesoestetic® dermamelan® intimate, de medische behandeling die speciaal is ontwikkeld om hyperpigmentatie in de intieme zone te elimineren.

Dit is de eerste inzet van mesoestetic® op de intieme categorie en bundelt alle kennis van het bedrijf op het gebied van depigmentatie, waar het een wereldleider is. dermamelan® intimate is het startpunt van een wereldwijde mesoestetic®-strategie, die binnenkort nieuwigheden zal presenteren voor de intieme verjonging van vrouwen.

2020
Nieuwe mesohyal®: celbehandeling met peptiden

mesoestetic® presenteert een geweldige innovatie in intradermale gezichtsbehandeling door twee nieuwe formuleringen met biomimetische peptiden op te nemen, een nieuwe generatie van zeer effectieve en specifieke actieve ingrediënten die inwerken op biologische processen die in staat zijn om huidcelveroudering om te keren.

Om aan de groeiende vraag naar dit type apparaat te voldoen, heeft mesohyal® by mesoestetic® zichzelf gevestigd als het breedste assortiment intradermale oplossingen met CE-markering voor gepersonaliseerde celbehandeling.

2020
Cleansing solutions: eerste reeks om het nieuwe visuele beeld op te nemen

mesoestetic® presenteert de nieuwe lijn voor gezichtshygiëne "cleansing solutions", de eerste die de evolutie van de merkidentiteit die in september 2020 werd gepresenteerd, incorporeert.

Als antwoord op een reële marktbehoefte en ontwikkeld in samenwerking met wereldleiders op dit gebied, presenteert mesoestetic® dermamelan® intimate, de medische behandeling die speciaal is ontwikkeld om hyperpigmentatie in de intieme zone te elimineren.

Mesoestetic® is ontwikkeld voor de meest veeleisende huidverzorgingsexperts en lanceert een nieuwe generatie gezichtshygiëne die de balans van de huid respecteert en bevordert met texturen, specifieke actieve ingrediënten en verschillende zintuiglijke ervaringen om aan de behoeften van elk huidtype te voldoen.

2020
Nieuw merkimago: het element voor de huidverzorgingsexperts.

mesoestetic® blijft groeien als merk en als bedrijf. In september 2020 presenteerde het laboratorium de evolutie van zijn visuele identiteit op wereldschaal, gekoppeld aan een nieuwe claim die al zijn waarden omvat en het bedrijf positioneert als wetenschappers ten dienste van schoonheid: 'the element for skincare experts.'

Met de nieuwe claim wordt mesoestetic® gepositioneerd als het essentiële element voor huidverzorging en waardeert het onderzoek en medische kennis als de toekomst van schoonheid.

Op deze manier blijft mesoestetic® inzetten op innovatie en altijd gericht op de toekomst, voortbouwend op zijn sterke punten door een visuele evolutie als startpunt van een nieuwe fase waarin het bedrijf ernaar streeft een referentie te blijven

2021
Opening van de eerste mesoestetic®-dochteronderneming in Polen

Sinds onze oprichting hebben we bij mesoestetic® een duidelijke roeping: wereldwijd medisch-esthetische behandelingen met maximale veiligheid, werkzaamheid en kwaliteit.ontwikkelen en verkopen.

Op 1 april, met een aanwezigheid in meer dan 90 landen, waren we trots om onze eerste dochteronderneming te openen in Warschau, Polen, een belangrijke stap in de internationaliseringsstrategie en wat dit land tot een strategische markt voor het bedrijf maakt.

2021
Nieuwe dermamelan®: wetenschap versus hyperpigmentatie

Na een aantal jaren van onderzoek heeft mesoestetic® de nieuwe dermamelan® gepresenteerd, de enige depigmenterende behandeling op de markt met uitgebreide corrigerende en regulerende maatregelen.

mesoestetic® biedt al meer dan 30 jaar oplossingen voor depigmentatie, wat het bedrijf tot een wereldreferentie op dit gebied heeft gemaakt. De nieuwe dermamelan® combineert al deze expertise met het nieuwste wetenschappelijk onderzoek en de toepassing van nieuwe technologieën in zijn ontwikkeling (big data, kunstmatige intelligentie en computationeel ontwerp). Het resultaat is een behandeling die nog effectievere resultaten biedt en een protocol dat veel comfortabeler is voor de patiënt, en waardoor het laboratorium 2 patenten heeft verkregen (het melaphenone®-molecuul en het actieve complex (SYN) PIGMENTARGET).

2021
Esthetische gynaecologie: oplossingen voor intieme behandelingen bij vrouwen

Bij mesoestetic® werken we hand in hand met specialisten in gynaecologie om de intieme gezondheid en het welzijn van vrouwen te blijven verbeteren. Na de lancering van de intieme depigmenterende oplossing dermamelan® intimate in 2020, presenteren we in 2022 nieuwe oplossingen met hyaluronzuur (mesofiller® sensitive, mesofiller® sensitive plus e hydragel intimate) om de functionaliteit, het comfort en het uiterlijk van de intieme zone te herstellen en zo de levenskwaliteit van vrouwen te verhogen.

2022
Nieuwe bodyshock®: maatwerkoplossingen voor het lichaam

Door de studie van de diverse veranderingen in het silhouet en het inzicht in de factoren die hun ontwikkeling beïnvloeden, kunnen we de professionele oplossing bodyshock® voorstellen: een innovatieve reeks oplossingen voor het lichaam aangepast aan elke behoefte, met klinisch bewezen resultaten.

Een 100% aanpasbare behandeling op basis van formules effectiviteit en zintuiglijkheid zijn gecombineerd. bodyshock® biedt zichtbare resultaten tegen de belangrijkste lichaamsveranderingen (cellulite, plaatselijke adipositas, slapheid en striae).

2022
Nieuw patent mesoestetic®: epigenetica, de leeftijdsmarkers ontcijferen

Na 7 jaar onderzoek en in samenwerking met het Josep Carreras Instituut hebben we het [meso]epigen system gepatenteerd,™een complex met bewezen epigenetische werkzaamheid. Het slaagt erin de negatieve effecten van markers op de genexpressie om te keren, zodat de tekenen van veroudering op de huid worden tegengegaan.

Dit complex werd in 2021 opgenomen in de formulering van de professionele behandeling tegen veroudering age element® en nu in de nieuwe lijn thuisproducten, die de belangrijkste tekenen van veroudering, corrigeren: verlies van helderheid en stevigheid, en het verschijnen van rimpels en expressielijnen om zo de schoonheid in elke levensfase te versterken.

2023
Uitbreiding van hoofdkantoor en productiecapaciteit van mesoestetic®

Om pioniers te blijven op het gebied van innovatie en onderzoek, onze groei op de lange termijn te ondersteunen en onze klanten een uitstekende service te bieden, hebben we in 2023 de uitbreiding van ons hoofdkantoor gevierd.

Met deze uitbreiding verbeteren we de schaalbaarheid en ontwikkeling, slagen we erin de productiecapaciteit te verdrievoudigen dankzij wereldwijd unieke apparatuur , en zetten we ons in voor nieuwe technologieën die onze activiteiten en controle over de waardeketen verbeteren.

We hebben ook onzeaboratoria vernieuwd en onszelf gepositioneerd als het enige bedrijf op nationaal grondgebied met onze eigen faciliteiten en middelen voor O&O&i op het gebied van biotechnologie, bio-engineering, galenics en technologieoverdracht. We werken synergetisch samen om onze eigen wetenschappelijke kennis te genereren en zo toonaangevend te blijven in de esthetische geneeskunde.

Als resultaat hiervan wordt een meer competitief, duurzaam en digitaal mesoestetic® geboren.

2024
mesopeel® en mesopeel MD: multi-zuurtechnologie ondersteund door resultaten

mesoestetic® presenteert twee innovatieve assortimenten hoogwaardige, veilige en effectieve chemische peelings ontworpen voor professionals in de esthetische sector (mesopeel®) en exclusief voor artsen gespecialiseerd in dermatologie en esthetische geneeskunde (mesopeel MD). Veelzijdige en modulaire oplossingen met een optimaal evenwicht tussen kracht en veiligheid door middel van geavanceerde formules die chemo-exfoliërende middelen combineren en die de behandeling van de meest voorkomende esthetische aandoeningen mogelijk maken.