mesoprotech®

mesoprotech®

PHOTOPROTECTION SOLUTIONS

zonbescherming met breed spectrum

Het innovatieve assortiment dat volledige bescherming biedt tegen de verschillende stralingen, zichtbaar en onzichtbaar, die de huid bereiken. Specifieke texturen en actieve ingrediënten, aangepast aan elk huidtype.

volledige zonbescherming

mesoprotech® complex biedt bescherming over een breed spectrum tegen UVA, UVB, blauw licht (HEV) en infrarood licht (IR).

anti-aging werking

collagen pro-47 is een specifiek anti-aging actief ingrediënt dat type I collageen, beschermt en verbetert, waardoor de elasticiteit en flexibiliteit van de huid verbeteren.

waterbestendig

waterbestendige formules om bescherming tegen de zon te garanderen tijdens het baden of sporten.

hoge huidveiligheid

dermatologisch geteste formules om maximale huidtolerantie voor alle huidtypes te garanderen.

mesoestetic mesoprotech

wat is mesoprotech®?

mesoprotech® is het innovatieve assortiment dat zonbescherming over een breed spectrum biedt. Formules met texturen en specifieke actieve ingrediënten die, in combinatie met een anti-aging ingrediënt, een hoogwaardige zonbescherming bieden die is afgestemd op de behoeften van elk huidtype.

wat is zonbescherming met breed spectrum?

Een bescherming over breed spectrum beschermt tegen de verschillende stralingen, zowel zichtbaar als onzichtbaar, die onze huid bereiken: UVB-straling, UVA-straling, zichtbaar licht (HEV) en infraroodstraling (IR).

mesoprotech®, beschikt over mesoprotech® complex, een optimale combinatie van biologische en/of chemische filters voor maximale efficiëntie en cosmeticiteit.

funcionamiento mesoprotech

1. fysieke filters

minerale deeltjes
reflecteren de zonnestraling.

funcionamiento mesoprotech

2. chemische filters

organische moleculen
absorberen de zonnestraling en maken ze onschadelijk voor de huid.

funcionamiento mesoprotech

3. biologische filters

antioxiderende moleculen
blokkeren de vrije radicalen en versterken de antioxiderende systemen van de huid.

welke mesoprotech® eproducten zijn geschikt voor mij?

Zijn formules zijn ontwikkeld met specifieke texturen en actieve ingrediënten die zijn afgestemd op de behoeften van elk huidtype.

tips voor toepassing

Blijf niet te lang in de zon: fotobeschermers minimaliseren de risico's van de zon, maar elimineren ze niet.

Breng een voldoende hoeveelheid aan (2 mg/cm2, hetgeen overeenkomt met een theelepel koffie) op het hele gezicht, hals en decolleté 30 minuten voor blootstelling aan de zon.

Het verminderen van de hoeveelheid beperkt het niveau van bescherming tegen de zon aanzienlijk.

Elke 2 uur opnieuw aanbrengen, vooral na het baden, het afdrogen met een handdoek of bij het zweten.

Opnieuw aanbrengen is essentieel om het beschermingsniveau en de effectiviteit van de behandeling te behouden.

Vermijd blootstelling aan de zon tijdens de centrale uren (tussen 11 en 16 uur).

Bij intense blootstelling aan de zon wordt het gebruik van een zonnebril en/of hoed aanbevolen.

01/03

mesoprotech® veelgestelde vragen

Hebben mensen met een donkere huid (hoog fototype) zonbescherming nodig?

Hoe lichter de huid (lagere fototypes), hoe gemakkelijker deze zal verbranden met zonnestraling. Alle huidtypes, zelfs de donkerste, lijden echter onmerkbare schade door zonnestraling. Bescherming tegen de zon is essentieel voor elk huid- en fototype.

Hoe vaak moet ik zonnebrandcrème aanbrengen?

Het wordt aanbevolen om de zonnebrandcrème om de 2 uur opnieuw aan te brengen in voldoende hoeveelheid (2 mg/cm2, wat overeenkomt met een koffielepel). Als te weinig wordt aangebracht, vermindert immers het beschermingsniveau. Daarnaast is het vooral belangrijk om het product opnieuw aan te brengen na het baden, na het afdrogen met een handdoek of bij zweten.

Wanneer moet ik zonnebrandcrème gebruiken?

Het is belangrijk om zich tijdens alle seizoenen van het jaar te beschermen en extra voorzichtig te zijn bij buitenactiviteiten en wanneer de zonnestraling intenser is, zoals op het strand of in het hooggebergte.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een zonnebrandcrème?

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van zonnebrandcrème is dat ze de huid beschermt tegen schade veroorzaakt door de belangrijkste stralingen: UVB, UVA, zichtbaar licht (HEV) en infraroodstraling (IR). Zonschade is niet uitsluitend te wijten aan UVA- en UVB-straling, ook zichtbare en infraroodstraling spelen een erg belangrijke rol. Zoek daarom naar zonnebrandcrèmes die bescherming over een breed spectrum bieden.

Andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden zijn het huidtype en het toepassingsgebied. Zonnebrandcrème moet dagelijks worden gebruikt en meerdere keren opnieuw worden aangebracht. Daarom moet ze geschikt zijn voor je huidtype en comfortabel aanvoelen op het gezicht. Van lichtere texturen voor de vette huid tot rijkere texturen voor de droge huid, het is een kwestie van er een vinden die bij jou past.

Vergeet de meest gevoelige delen van het gezicht niet, zoals de lippen en ogen.

Vind de mesoprotech® zonnebrandcrème die past bij jouw huidtype.

Moet ik me op bewolkte dagen ook beschermen?

Tot 90% van de UV-stralen gaat door wolken heen. Bewolkte en winderige dagen kunnen een verkeerd beeld geven van de intensiteit van zonnestraling, maar de effecten van straling zijn hetzelfde.

Kan ik de zonnebrandcrème van afgelopen zomer gebruiken?

Het wordt afgeraden om een zonnebrandcrème te gebruiken na het verstrijken van de tijd na opening van de verpakking, dat wil zeggen na de in de PAO aangegeven maanden. De PAO (Period After Opening) is een pictogram op de verpakking dat aangeeft hoeveel maanden het product zich in optimale staat bevindt sinds de opening. Zodra deze tijd is verstreken, neemt de beschermende werkzaamheid af.

Moet ik zonnebrandcrème op mijn lippen gebruiken?

De lippen zijn bijzonder gevoelig en kwetsbaar voor externe factoren. Ze zijn bedekt met een enkel epitheel, zijn sterk gevasculariseerd en hebben geen melanocyten of talgklieren. Ze hebben dus geen zelfbeschermend mechanisme en daarom is het belangrijk om ze tegen de zon te beschermen.

Binnen het mesoprotech® assortiment vind je de mesoprotech® sun protective repairing stick. Je kunt het ook gebruiken rond de ogen, littekens en vlekken.