cosmelan®

PIGMENT CONTROL SOLUTIONS

huidvlekken, vertrouw op de nummer 1

Professionele depigmentatiemethode die bestaande huidvlekken verwijdert en voorkomt dat ze terugkomen voor resultaat op korte én lange termijn.

option image

wereldwijde referentie

meer dan 1 miljoen patiënten wereldwijd hebben het al geprobeerd. Duizenden professionals behandelen huidvlekken met cosmelan®

hoge huidveiligheid

Strenge kwaliteitsnormen en talrijke werkzaamheidsstudies tonen de veiligheid en tolerantie van de methode aan.

uitstekende klinische resultaten

resultaten die hoge effectiviteit van de methode op alle soorten huidvlekken aantonen

hoge patiënttevredenheid

met zichtbare resultaten vanaf de eerste week van de behandeling en op lange termijn.

cosmelan

Wat is cosmelan®?

cosmelan®, is 's werelds toonaangevende professionele depigmentatiemethode voor de meest ernstige en hardnekkige huidvlekken.

Uitstekende resultaten op korte en lange termijn dankzij het het unieke en dubbele werkingsmechanisme:corrigerend en regulerend. Enerzijds elimineert het de zichtbare vlek, maar werkt het ook in op de oorsprong van het probleem, door de overproductie van pigment te reguleren om te voorkomen dat het opnieuw verschijnt

cosmelan® resultaten

na
voor voor
na
na
voor voor
na
na
voor voor
na
na
voor voor
na
na
voor voor
na
na
voor voor
na
na
voor voor
na
na
voor voor
na
na
voor voor
na
na
voor voor
na

cosmelan® ervaringen

Wat is cosmelan®?

De cosmelan®-methode is een plaatselijke behandeling van ongeveer 6 maanden die een enkele sessie in de cabine combineert met een noodzakelijke thuisbehandeling voor een optimaal resultaat.

mesoestetic cosmelan
Alle producten
 • cosmelan® depigmenterende behandeling

  cosmelan® is de professionele depigmentatiemethode die bestaande vlekken volledig verwijdert en voorkomt dat ze opnieuw verschijnen voor resultaten op korte en lange termijn.

  cosmelan®

  depigmenterende behandeling

  PIGMENT CONTROL PROFESSIONAL SOLUTIONS

  Toepassingsgebied gelaat
  Huidtype alles
  formaat Pak
  View product
 • cosmelan® home pack

  Thuispakket van de cosmelan®-methode. Het bevat de producten om de thuisbehandeling van de cosmelan® professionele methode te volgen en de depigmenterende werking te voltooien bij het verwijderen en/of verminderen van melanische vlekken.

  cosmelan®

  home pack

  PIGMENT CONTROL SOLUTIONS

  Toepassingsgebied gelaat
  Huidtype alles
  formaat Pak
  View product
 • cosmelan® cosmelan 2

  cosmelan 2 is de crème voor thuisgebruik waarvan de belangrijkste werking de verlichting en reguleren van melaninevlekken op het gelaat is.

  cosmelan®

  cosmelan 2

  PIGMENT CONTROL SOLUTIONS

  Toepassingsgebied gelaat
  Huidtype alles
  formaat 30 g
  View product

veelgestelde vragen over cosmelan®

Werkt cosmelan® met elk type vlek?

Met cosmelan® behandelen we allerlei soorten vlekken die van melanine-oorsprong zijn, dat wil zeggen vlekken die worden veroorzaakt door een overproductie van melanine wegens verschillende factoren (hormonaal, genetisch, na acne, na depilatie enz.) en die verergeren door blootstelling aan de zon. Daarom is cosmelan® effectief bij het behandelen van vlekken zoals: Melasma, vlekken van inflammatoire oorsprong (HPI), zonne- en seniele lentigines en sproeten. p>

Wat is het beste moment om de cosmelan® behandeling uit te voeren?

cosmelan® kan op elk moment van het jaar worden uitgevoerd; het wordt echter aanbevolen om een tijdstip te kiezen waarop de blootstelling aan de zon niet zo intens of langdurig is, zoals de winter of herfst. Als u in warme gebieden woont of de behandeling in de zomer plaatsvindt, moet een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor zoalsmelan 130 pigment control worden gebruikt en moet een zeer intense en langdurige blootstelling aan de zon volledig worden vermeden.

Hoe lang duurt de behandeling?

De cosmelan® methode bestaat uit een protocol van 4 fasen die nodig zijn om het objectieve resultaat te bereiken. Intensieve depigmentatie in de cabine in fase 1 en behandeling voor thuisgebruik in fase 2, 3 en 4. De totale duur van de behandeling is ongeveer 6 maanden en kan variëren naargelang de ernst.

Hoe snel kan ik resultaten zien? Waarom moet ik doorgaan als de resultaten al zijn waargenomen voordat ik de behandeling afrond?

De meest significante verandering treedt enkele weken na het aanbrengen van het masker in de cabine op: een verbetering van de textuur van de huid en een zichtbare afname van de vlekken. Dit kan een verkeerd gevoel van succes geven. Gedurende deze periode is de melanine geëlimineerd uit de oppervlaktelagen van de huid, daarom ziet de vlek er veel zwakker en de huid gladder en strakker uit. De oorsprong van het probleem is echter nog niet onder controle. De melanocyt, de cel waar melanine wordt geproduceerd, gaat ongecontroleerd door en blijft overtollig pigment (melanine) produceren. Om de melanocyt bij te sturen en deze overproductie onder controle te houden, is het belangrijk om een thuisbehandeling voort te zetten met een regulerende werking, zodat de cel terugkeert naar een staat van normale activiteit en de vlekken niet opnieuw verschijnen.

Wat gebeurt er als ik stop met de thuisbehandeling?

Als u het thuisregime niet toepast, wordt de behandeling onderbroken en zult u de verwachte resultaten niet behalen. Het niet aanbrengen van cosmelan 2, een depigmenterende crème met een regulerende werking, leidt tot niet-regulatie van de melanocyt en dus tot voortzetting van overmatige ongecontroleerde melanineproductie. De vlek zal opnieuw verschijnen als de huidlagen worden vernieuwd, omdat de melanine naar het oppervlak migreert waardoor de vlek steeds duidelijker wordt.

Het niet gebruiken van zonnebescherming melan 130 pigment control brengt een zeer hoog risico met zich mee dat de vlek opnieuw verschijnt, omdat de huid tijdens de behandeling gevoeliger is en ontvankelijker voor externe agressies.

Kan ik de cosmelan® methode combineren met andere depigmenterende behandelingen?

Gedurende ten minste de eerste drie maanden van de methode wordt het gebruik van een ander type minimaal invasieve behandeling die huidbeschadiging kan veroorzaken, zoals peelings, microneedling of exfoliaties niet aanbevolen, omdat het zelfs herpigmentatie kan veroorzaken. Wel wordt indien nodig het gebruik van kalmerende en regenererende behandelingen zowel in de cabine als thuis aanbevolen.

In de laatste maanden wordt het applicatieschema van cosmelan 2 teruggebracht tot alleen 's nachts. We kunnen het dan combineren met behandelingen die helpen het resultaat te verlengen, zoals melan tran3x concentrate en melan tran3x gel-cream.

Maakt de behandeling mij ongeschikt om mijn dagelijkse leven normaal uit te voeren?

Omdat het geen invasieve behandeling betreft, kunt u uw leven op een normale manier leiden. Alleen tijdens de eerste dagen, de aanpassingsperiode van de huid na de behandeling in de cabine, is uiterste voorzichtigheid geboden bij het uitvoeren van bepaalde soorten activiteiten. Bijvoorbeeld: in zwembaden, bij langdurige blootstelling aan warmtebronnen en activiteiten waarbij u veel moet zweten.

Kunnen de vlekken weer verschijnen nadat de behandeling is voltooid?

Na een passende professionele behandeling kan overtollige pigmentatie zichtbaar worden verwijderd. Het is echter een dynamisch proces: de onbalans die ze heeft gevormd kan ervoor zorgen dat ze opnieuw verschijnen. Om die reden is het, zelfs als u geen vlekken ziet, essentieel om het hele jaar door een dagelijkse regulerende depigmenterende behandeling en zonnebescherming toe te passen om herpigmentatie te voorkomen.

Hoe kan ik het verschijnen van vlekken na de behandeling voorkomen?

Als u last heeft van een van de factoren die het verschijnen van vlekken veroorzaken (anticonceptiemiddelen, zwangerschap, zomer, na depilatie, na acne, na peeling, fotosensibiliserende medicatie enz.), is een dagelijkse routine essentieel: een depigmenterende behandeling, zoals melan tran3x gecombineerd met een hoge zonnebescherming zoals melan 130 pigment control.

Heeft de cosmelan® behandeling bijwerkingen?

Bij correct gebruik onder toezicht van een professional zouden er geen bijwerkingen mogen optreden. cosmelan® se trata de un tratamiento tópico y por ello resulta poco invasivo, no impide seguir llevando una vida norma is een plaatselijke behandeling en daarom is het minimaal invasief, het belet u niet om een normaal leven te blijven leiden. Tijdens de beginfase en na de behandeling in het centrum kan de huid enige irritatie en roodheid vertonen, een volkomen normaal en te verwachten resultaat dat na enkele dagen zal verdwijnen. Tijdens de thuisfase is het normaal om lichte schilfering en gevoeligheid te ervaren, symptomen die verdwijnen met het gebruik van door de specialist aanbevolen thuisproducten.

Hoe werkt cosmelan® tegen acne?

cosmelan® is een depigmenterende behandeling en is daarom niet geïndiceerd voor de behandeling van actieve acne. In het geval van de behandeling van acne in de verschillende fasen van acneïsche en seborroïsche huid, raden we de acnelan medische behandeling aan (actieve link die leidt naar de acnelan consumentenpagina). Acne heeft echter een inflammatoire component die kan leiden tot het verschijnen van huidvlekken, bekend als PIH (post-inflammatoire hyperpigmentatie). cosmelan® is effectief bij dit soort puistjes afkomstig van acne, voor alle huid- en fototypen.

Wat is het belangrijkste verschil tussen cosmelan® en dermamelan®?

Beide zijn depigmenterende behandelingen die uitstekende resultaten opleveren, maar cosmelan®is een esthetische behandeling, terwijl dermamelan® een behandeling is die de supervisie en controle van een arts vereist. De nieuwe dermamelan® is een geavanceerde behandeling die dankzij de ontwikkeling van een innovatieve formule twee patenten heeft. Dit maakt een completere en effectievere werking mogelijk om ernstige en hardnekkige vlekken te behandelen. Deze innovatie heeft geleid tot een efficiënter en comfortabeler protocol, met resultaten na 4 maanden behandeling.