gevoelige huid

gevoelige huid

SENSITIVE SKIN SOLUTIONS

Nieuwe oplossingen met hoge tolerantie om de meest kwetsbare en gevoelige huidtypen te behandelen. Ze versterken het afweersysteem, de barrièrefunctie en de microbiota van de huid om het evenwicht en daarmee de kalmte te herstellen.

Gevoeligheid van de huid is een van de belangrijkste zorgen in de huidverzorging. Ongeveer 60-70% van de vrouwen en 50-60% van de mannen wereldwijd verklaart een gevoelige huid te hebben (1). Maar welke gevolgen heeft dat voor hen?

Tintelingen, jeuk, stekend of branderig gevoel, tijdelijke of permanente roodheid zijn enkele van de tekenen en symptomen van een gevoelige huid als reactie op blootstelling aan externe en interne stimuli (zonnestraling, vervuiling, temperatuurschommelingen, hormonale veranderingen...).

 

Gevoelige huid of gesensibiliseerde huid?

Afhankelijk van de oorsprong van de gevoeligheid kunnen we onderscheid maken tussen gevoelige of gesensibiliseerde huid:

>Gevoelige huid. Het zijn huidtypen die een verandering in de barrièrefunctie ondergaan en die bovendien een verhoogde reactiviteit van de zenuwuiteinden vertonen. Dit alles zorgt ervoor dat dit type huid een overdreven reactie ervaart op interne en externe stimuli die dergelijke sensaties niet zouden moeten veroorzaken.
>Gesensibiliseerde huid. Een gezonde huid kan af en toe of permanent last hebben van verworven gevoeligheidsverschijnselen.
De stedelijke omgeving, milieuvervuiling, UV-straling, hormonale veranderingen, stress, het gebruik van ongeschikte cosmetica of het ondergaan van medisch-esthetische behandelingen kunnen achter deze reacties schuilgaan.


sensitive skin solutions is een reeks oplossingen die speciaal zijn ontworpen om permanente of tijdelijke huidgevoeligheid te behandelen en het evenwicht van de huid te herstellen met maximale huidtolerantie.
Formules met ingrediënten van erkende werkzaamheid om de tekenen van gevoeligheid te verminderen en de essentiële afweersystemen, barrièrefunctie en microbiota van de huid te versterken en beschermen tegen externe agressies.


Een assortiment met hoge tolerantie ontwikkeld voor de meest veeleisende huidverzorgingsexperts.
(1) Farage MA. The Prevalence of Sensitive Skin. Front Med (Lausanne). 2019;6:98.

bekijk meer